Barion Pixel

Összehasonlítás Kedvenceimhez rakom és értesítést kérek Intézmény igénylése

1023 Budapest, Levél utca 6.
E-mail
Képzésforma:óvoda

Az értékelésekből eddig gyűjtött pontok száma: 2

A Tigris Kölyök Magánóvoda 22 éve működik, így az ország egyik legrégebben műkődő magánóvódája. Jelenlegi helyünkre a Rózsadombon található levél utcai polgári villába (Budapest II. kerület, Levél utca 6.) 1995 tavaszán költöztünk. Az óvoda vonzáskörzete elhelyezkedése miatt elsősorban a II. és XII. kerület, de a hozzánk járó gyerekek közül van, aki Solymáron illetve Adyligeten lakik. Az óvodához hatalmas kert is tartozik, amelyben hinták, csúszdák, homokozók, füvesített kertrész és egy trambulin is található.

A kezdetekkor még csak 3 csoportunk volt a negyedik, mini csoportunkat a 2000. év őszén indítottuk el. A csoportlétszámot már az óvoda alapításakor a mini- és kiscsoportban 8-10, míg a középső és nagycsoportban 12-15 főben maximalizáltuk, mert ez az az ideális létszám, ahol a nevelés még hatékonyan működhet. A foglalkozások a csoportokban sokoldalú, szakképzett óvónők közreműködésével differenciáltan valósulnak meg.

A Tigris Kölyök Óvodára jellemző a harmonikus, derűs, családias légkör, amelyben a gyerekek felszabadultan, jól érzik magukat. A beilleszkedésre és képességeinek kibontakoztatására lehetősége nyílik a szenzibilis, gátlásos, nehezen oldódó gyermekek számára is.

Óvodánk céljai:

- a tradicionális értékek átadása a gyerekeknek a művészetek segítségével,
- biztonságos tájékozódás kialakítása a gyerekek szűkebb és tágabb környezetében
- a gyermekek érdeklődésének felkeltése, illetve kielégítése az óvodai és az óvodán kívüli tevékenységekkel, programokkal.

Gyermeknevelési módszerünk "titka"", az őszinte gyermekszeretetben, a gyermek tiszteletében, egyéni fejleszthetőségében keresendő. Mindent megteszünk, hogy a gyermek érdeklődő, a világra nyitott, befogadó legyen, tisztelje társait, a felnőtteket, ismerje meg a valódi értékeket, tudjon örülni, lelkesedni.

Az óvoda legfőbb célkitűzése, hogy a gyermek szeretetteljes, nyugodt légkörben, igényes körülmények között töltsék óvodai éveiket. A napi tevékenységek során arra törekszünk, hogy egyensúlyban tartsuk az életkori sajátosságoknak megfelelő készségfejlesztést és az önfeledt játékot. Nevelési munkánkkal elősegítjük, hogy intézményünkből jól kommunikáló, saját véleményalkotásra képes, nyitott, egészséges, az iskolában jó esélyekkel induló gyermekek kerüljenek ki.

A gyermekek napirendjét úgy alakítjuk, hogy a játék, a mozgás, a változatos intellektuális tevékenységek egyensúlyban legyenek. A változatosságon, sokszínűségen kívül törekszünk a gyermek ideális (saját személyükre szabott) terhelésre. Az önfeledt játék is rendkívül fontos a gyermek egészséges fejlődéséhez. Meggyőződésünk, hogy csak a családokkal együttműködve lehet igazi eredményt elérni a gyermeknevelésben. Az egészségmegőrzésben a prevenció fontosságát valljuk, ezért lehetőséget adunk a megfelelő mennyiségű és minőségű sportolásra, gondoskodunk a változatos, egészséges étrendről. A gyermekek egészségi állapotát gyermekorvos, fogaik épségét fogorvos ellenőrzi.

"

Tovább...

Plakát nyomtatás: Mutasd meg az iskola eredményeit! Nyomtasd ki és tedd ki az eredményeket!

GoodID

Összehasonlítás Az iskola városában, kerületében található többi azonos képzést nyújtó iskolák összehasonlítása.
A távolság alapú keresésnél légvonalban számoljuk a távolságot.

Hasonló intézmények a közelben

Értékelések szülőktől, információk az intézménytől

Legtöbbet értékelt tulajdonságok

  • Mi az összbenyomásod az intézményről?
    • 5,0 (1 értékelés)
  • Ismét jelentkeznél ide? (1 értékelés)
    • igen1
    • nem0

Mondd el a véleményed! Értékeld az intézményt!

Cikkek

Tanfolyamok, képzések

  • Óvoda (életkor: 3, 4, 5, 6)

Támogatási lehetőségek

Ajánlások a közelben

Térkép

Facebook

Képek és videók

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés