Barion Pixel

Évadzáró interjú a Legjobbiskola.hu csapatával

2021.08.02.

Magyarország vezető iskolaválasztási portálja egy újabb mérföldkőhöz érkezett a 2020/2021-es tanév végével, így egy kicsit most mesélünk nektek az elmúlt 1 év sikereiről. Az interjú alatt Környei Viktória, a KIKAPCS. alapítvány megálmodója fog minket kérdezni az elmúlt időszak történéseiről. Tartsatok velünk!

Viki: Beszélgetőtársaim Palotás Ádám, a Legjobbiskola.hu alapítója és Lauri Sonia, aki a partnerkapcsolatokért felelős.

Sziasztok! Lezárult a 2020/2021-es tanév és ahogy látom mozgalmas időszak áll ismét mögöttetek! Meséljetek kérlek egy kicsit arról, hogy mi is történt veletek az elmúlt időszakban?

Ádám: Szia Viki! 2017-es indulásunk óta minden évben valami újdonsággal készülünk. Egy eléggé meghatározó évet tudhatunk magunk mögött. Tavaly ősszel bevezettük a legjobbiskola prémium 3 és 6 pöttyös tagságot. A tagsági rendszerünk módosításának bevezetését nagy várakozás előzte meg, hiszen jelentősen módosította korábbi működésünket. Szerencsére a bevezetés sikeres volt, a regisztrált felhasználóink száma 13-szorosára nőtt egy év alatt. Az akkori 681 tagról 9200 tagra bővültünk, melyből 1500 prémium tag, 3 vagy 6 pöttyös előfizető.
Az előfizetőink a 2017-es induláshoz képest ma már modern eszközökkel tudnak összehasonlításokat készíteni, megnézni városok iskoláinak eredményeit.

Sonia: Új partnereket kerestünk, akik az oktatásban úttörő szerepet játszanak vagy segíteni tudják a mostani vegyes hibrid (online és offline) oktatást. Így tavasszal a DreamShaper és a Legjobbiskola közös akciót indított, amiben az iskolákat, szülőket és diákokat ösztönöztük, hogy mondják el véleményüket saját intézményükről. Közel 34.000 új iskolai értékelés érkezett, ami jelentősen segíteni fogja majd a későbbiekben a szülőket az iskolaválasztásban.

A közös nyereményjáték 1 hónapig tartott, ahol 500.000 Ft értékben projekt alapú oktatási eszközt nyert a DreamShaper jóvoltából az első 10 legtöbb értékelésben részesült középiskola!

 

Viki: Idén nyáron is készültök valami újdonsággal! Meséljetek egy kicsit az új szolgáltatások bevezetéséről!  Nagyon jó kezdeményezésnek tűnik!

Sonia: A Legjobbiskola.hu azzal a céllal jött létre, hogy segítse a szülőket az iskolaválasztásban. Az idei évben már közel 500.000 látogatót várunk majd és szeretnék, ha tudnánk támogatni a szülők és a diákok útját az óvodai évektől kezdve egészen a középiskola végéig.

Ahhoz, hogy levegyük a szülők válláról a terhet, átgondoltuk, hogy mivel tudnánk még jobban támogatni őket és gyermekeik fejlődését. Ennek érdekében új partnereinkkel szorosan együttműködve összegyűjtöttük mérföldkövenként a gyermekek és szülők számára leghasznosabb kurzusokat, tanfolyamokat és felkészítőket. Az érdeklődők különböző szolgáltatások közül választhatnak: iskola előkészítő, iskolaérettség felmérés, online pszichológiai tanácsadás, életpályatervezés, tanulási tréning, prezentációkészítő és feleléstechnikai tanfolyam.

De fontos megemlíteni az önfejlesztést, a pályaválasztási tesztet, a mentor programot, továbbá az érettségi felkészítőt, életpálya tervezőt, vizsgafelkészítőt, a tanulást segítő tanácsadást, illetve a szülők számára tanulásmódszertant. Az oldalon található szolgáltatásra kattintva, adataink megadásával jelentkezhetünk a különböző programokra. Amennyiben valaki csak érdeklődne, az az ingyenes ismertetők gombra kattintva jelezheti felénk. Feliratkozás után ismertetőket küldünk a jelentkezők számára, amely segítségével többet megtudhatnak az adott témáról.

Viki, ha jól tudom számodra is fontos a gyermekek fejlődésének támogatása!

Viki: Így van. A KIKAPCS. gyerekek sajátosságai igen széles skálán mozognak, megtalálhatóak nálunk autista gyerekek, azon belül is a spektrum részének sokaságán, ADHD-s gyerekek, halmozottan sérültek, mozgáskorlátozott, látás-, vagy hallássérült gyerekek is. Ugyanakkor még ha mindenki kicsit más is nálunk, közös pontot mindig lehet találni. Ez a mi hitvallásunk. A fejlődésüket ezeknek a gyerekeknek úgy igyekszik a KIKAPCS. támogatni, hogy a nyaralások alkalmával biztosítunk konduktort, vagy gyógyterápiás jógaoktatót, akik a gyerekek mozgás koordinációs képességeit fejlesztik, emellett az animátorok pedig olyan játékokkal biztosítják a jó hangulatot, ami a szociális készségeiket is fejlesztik a gyerekeknek. Ezeken kívül, ha a családoknál felmerül az igény szervezünk nekik közösségi program keretén belül terápiás fejlesztés programokat, vagy összekötjük őket fejlesztőkkel, ezzel is hozzájárulva a gyerekek fejlődéséhez.

 

Viki: Ádám, ha jól tudom idén új funkciók kerültek lefejlesztésre? Miért tartjátok fontosnak az oldalon lévő értékelések ösztönzését?

Ádám: Igen, már működik az értékelés ösztönző hírlevél szolgáltatásunkat, így értesíteni tudjuk a felhasználókat, ha kedvenc intézményükhöz új értékelés érkezik, illetve a kevésbé aktív felhasználóknak tudjuk jelezni, hogy értékeljék saját iskolájukat. Mivel minden felhasználói értékelés támogatja az érdeklődők iskola és egyesület választását, ezért mindent megteszünk azért, hogy buzdítsuk az oldalra látogatókat az értékelésre. Másfelől az iskolák és egyesületek számára is nagyszerű lehetőség a szülők és diákok véleményezésének az ösztönzése, mivel az értékelések segítenek kitűnni a többi intézmény közül.

 

Viki: Mik a célok a következő évre? Mire számíthatnak a felhasználók?

Sonia: Igyekszünk folyamatosan támogatni a szülőket az iskolaválasztással, illetve a gyermekek fejlődésének segítésével kapcsolatosan, ezért további szolgáltatás bővítést tervezünk a Legjobbiskola oldalán. Emellett lesznek értékes nyereményjátékok is, ezért érdemes lesz figyelni az oldalunkat!

Viki: Köszönöm az interjút és sok sikert kívánok nektek!

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés