Barion Pixel

Netezz biztonságban! – Kreatív pályázat diákoknak

2022.10.01.

Te hogyan tennéd biztonságosabbá a netezést? És az információs technológiát? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Európa egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET – a diákok körében. A „Netezz biztonságban!” címmel meghirdetett kreatív pályázatban a résztvevők nem csak értékes nyereményekkel, hanem hasznos tudással is gazdagodhatnak. 

A te gyereked is belekóstolt már az internet világába? A neten tartja a kapcsolatot a barátaival, osztja meg az élményeit, esetleg már online vásárol és olvas híreket? Nem csoda, ha kicsit aggódsz, hiszen az interneten számtalan lehetőség várja, ám sok veszély is leselkedhet rá. Az iskoláskorú gyerekek és fiatalok adathalászat, személyazonosságlopás, profil feltörés, kártevő programok, rosszindulatú appok és cyberbullying áldozataivá válhatnak, sőt, olyan, kifejezetten őket célzó veszélyekkel is találkozhatnak, mint az ösztöndíjas csalás vagy a hamis diákmunka ajánlatok. Ezért nagyon fontos, hogy körültekintően használják az internetet.

Az ESET most egy kreatív pályázat meghirdetésével szeretné felhívni a figyelmet a kiberbiztonságra. Október 1. és október 31. között olyan pályamunkákat várnak, amelyek írásban vagy képben mutatják meg, hogyan lehet és érdemes biztonságban netezni. Nevezni két korcsoportban lehet: a 6-12 évesek körében a biztonságos internetezés, a 13-20 éves korosztály esetében pedig a biztonságos információs technológia (IT) kapcsán várnak kreatív megoldásokat. A pályázók szövegeket - verset, mesét, novellát, esszét, sőt, akár viccet is – feltölthetnek a pályázat oldalára, aki pedig képpel nevezne, alkothat digitális képet, vagy lefényképezheti az alkotását. A szervezők rajzokat, kollázsokat, képregényeket és mémeket is várnak. 

A beérkezett műveket egy internetbiztonsági és digitális szakértőkből álló zsűri bírálja el, az általuk, illetve a közönségszavazáson kiválasztott legjobb pályamunkák alkotói értékes díjakat, internet biztonsági szoftvert, biztonságos követőt (Apple AirTag vagy Samsung Galaxy SmartTag), illetve ajándékcsomagot kapnak. A fődíj a 6-12 évesek korcsoportban egy Nintendo Switch szülői felügyelettel és sport játékkal, a 13-20 éves korcsoportban pedig egy Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzol.

A pályázók az ESET Tudástárában hasznos és érdekes, gyerekek és fiatalok számára készült tartalmakat találnak. Ha pedig Te is szeretnél többet tudni arról, hogyan tudhatod a gyerekedet a neten biztonságban, látogass el az ESET kifejezetten szülőknek szóló aloldalára, ahol a biztonságos okoseszközökről, a közösségi média használatáról és az online ragadozók elleni védekezésről is olvashatsz.

A pályázatban való részvételhez figyeld október 1-től az ESET oldalát!
 

Promóció

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés