Barion Pixel

A digitális oktatás kellékei

2021.01.29.2020. március óta Magyarországon is testközelből érezzük a pandémia, azaz a COVID-19 hatásait. Ennek kapcsán több hullámban is szükség volt a digitális oktatás, a távoktatás bevezetésére. Sok családot ért váratlanul ez a helyzet: nemcsak a szellemi erőpróbára nem voltunk felkészülve, de a szükséges eszközök sem álltak rendelkezésünkre. Az alábbiakban azokat az eszközöket és más kellékeket vesszük górcső alá, amelyekre a gyerekeknek szüksége lehet az otthoni suliban.

A számítógép

A magyar háztartások túlnyomó többségében legalább egy számítógép rendelkezésre áll, azonban pont a pandémia mutatott rá arra, ha a szülők dolgoznak, a gyerek már nehezen tanul otthon, hiszen nincs min. A jó hír, hogy szerencsére a gyerekek a digitális oktatás során alacsony erőforrásigényű programokat használnak, amelyek 99%-a megnyílik az internetes böngészőn keresztül. Így minden olyan eszköz, amelyen lehet táblázatot kezelni, szöveget szerkeszteni, illetve netezni, az alkalmas a digitális oktatásra is. Egy egyszerűbb tablet, hozzá kötve egy hordozható billentyűzettel máris megoldja a családi problémát - és sokkal költség- és helytakarékosabb megoldás, mintha egy komplett számítógépet vagy laptopot vásárolnánk.

Bútorok

A legtöbb hazai gyerekszoba nem elsősorban az ergonómia jegyében került kialakításra, így  nem csoda, hogy az egész nap otthon ülő csemete a szülőkhöz, vagy akár a nagyszülőkhöz hasonló fájdalmakra panaszkodik. Ennek elkerüléséhez gondoskodnunk kell olyan bútorok beszerzéséről, mint a megfelelő gyerek íróasztalok, amelyek segítenek a kellő tartás megőrzésében, és egy hozzájuk passzoló szék, amely megtámasztja a derekat, a hátat, a fejet és a kezeket is.

Ne felejtsük el, hogy akármilyen jó minőségű bútorokat vásárolunk, a számítógép elől minden szünetben gyógyítsuk ki a gyereket, mert a mozgásszegény sport nélküli életmód a növekedésben lévő szervezetnek tesz a legrosszabbat.


Ha a fenti kellékeket beszereztük, nem lehet gond a digitális oktatással, ugyanakkor mégis érdemes elnézni a Bonami webshopjába, ahol - többek között - kiváló minőségű gyerek könyvszekrények és más szükséges bútorok, kiegészítők kaphatók.

A fotó forrása:
Barre / Shutterstock.com

Szponzorált cikk

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés