Barion Pixel

A nyugodt együttlét körülményei kint és bent is megteremthetőek!

2023.12.19.

Az együtt eltöltött idő értéke felbecsülhetetlen és pótolhatatlan, így a legjobb, ha odakint, a természetben épp úgy megélhetőek ezek a mementók, mint bent, a „négy fal” körbeölelő biztonságában.

Hogyan optimalizálható a kinti közeg?

A kerti pihenés egyik előfeltétele egy árnyékolt terület megléte. Ez így első olvasatra logikusnak is tűnik, de aki tapasztalt az udvar dolgaiban, az tudja, a megvalósítás nem olyan egyszerű. Amennyiben az árnyékolás természetes formában nem adott, például gyümölcsfák és lugas hozzájárulásával, úgy marad a kialakítás. Az előtető az egyik legkényelmesebb megoldás, aminek a közbenjárásával konkrétan tető alá hozható az árnyékolás. Az ilyen módon kialakított terület ráadásul széltől, csapadéktól is óvott, ami még nagyobb komfortot jelenthet a mindennapokban. A konstrukció ellenállóságában nincsen hiba, ami azért is jó hír, mert manapság önmagukban a meteorológiai változások tolerálása elég nagy kihívást jelent. Viharos szél, jégeső, erőteljes UV-sugárzás nyáron, miközben a téli viszonyok sem sokkal kiegyenlítettebbek. Márpedig miért is ne lehetne a téli periódusban kint tölteni az időt, ha egyszer adottak hozzá a feltételek? A pavilonok, rendezvénysátrak egyébként szintén megoldásként szolgálhatnak, ellenben az előtető mind anyagi, mind kivitelezés tekintetében az egyik legideálisabb alternatíva.

Mi van akkor, ha mégis marad a négy fal?

Ha odakint repkednek a mínuszok, vagy éppen elviselhetetlen a kánikula, akkor még árnyékban sem a legjobbak a körülmények. Viszont ha odabent üresen, hívogatóan állnak az étkezőszékek, akkor nincsen semmi baj. Irány a konyha!

A tömör fa variációk épp úgy divatosak, mint évtizedekkel ezelőtt, bár a szövet színét illetően évről évre akadnak változások, lekövetve a divat hullámzását. Ugyanakkor egyre keresettebbek a fémvázas székek, amik főleg, ha alumíniumból készültek, akkor könnyű súllyal büszkélkednek, és a modern gyártásnak köszönhetően mindemellett dizájn tekintetében sem vallanak szégyent.

A bárszékek, bár külön kategóriába tartoznak, elvileg sokan magas pulthoz előszeretettel választják ezeket a típusokat, amikből a fém verziókon túl az időtállóságot közvetítő fa fajták is elérhetőek.

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés