Barion Pixel

Online tanfolyamok nemcsak gyerekeknek

2021.02.08.

Sajnos vagy nem sajnos, az online vagy digitális oktatás ma már elkerülhetetlen. A sok hátrány mellett azonban számos előnye is van az effajta oktatásnak. Hiszen rengeteg olyan tudás, tanfolyam és képzés elérhető már az interneten keresztül, amire korábban nem is gondoltunk volna.

Online tanulás határok nélkül

A mai világban egyre több dolog átkerül az online térbe. Sokan tudunk otthonról dolgozni online, a mindennapi vagy ajándék vásárlást is könnyedén lebonyolíthatjuk az otthonunk kényelméből. Miért lenne más a tanulás.

Vannak olyanok persze, akik csak kényszerből tanulnak otthon, de sokan nagy lehetőségként tekintenek az online tanulásra. Egyvalami azonban tény: az online oktatás egyre nagyobb teret hódít. Főleg azok körében elterjedt, akik önmagukat szeretnék fejleszteni akár szakmailag, akár hobbiból. Ma pedig már szinte időtől és helytől függetlenül tudunk tanulni az otthonunk kényelmében. Csak pár eszköz szükséges az online tanuláshoz, és persze egy megfelelően kiválasztott online tanfolyam.

Mi mindent tanulhatunk online?

Röviden és egyszerűen, szinte bármit. Legyen az akár egy hobbi, amiben fejlődni szeretnénk, vagy saját szakmákon belül valamilyen részképzés, készség- vagy képességfejlesztő tanfolyamok, esetleg önfejlesztés. Számtalan képzés elérhető már az online térben. 

A magyar nyelvű online tanfolyamok palettája is egyre bővül, de ha esetleg beszélünk valamilyen idegen nyelvet (vagy még jobb ha világnyelvet), akkor még több lehetőségünk van az online tanulásra. Nézzünk néhány online tanfolyamot a teljesség igénye nélkül:

- szakmai tanfolyamok pl. online marketing képzés vagy honlapkészítés tanfolyam.

- képességfejlesztő tanfolyamok pl. főzőtanfolyam, online Excel tanfolyamonline nyelvtanfolyam.

- kreatív, hobbi tanfolyamok pl. jobb agyféltekés rajztanfolyam, ékszerkészítő tanfolyam, kézműves tanfolyam (pl. kötés, horgolás, hímzés, varrás), tánctanfolyam, de akár valamilyen hangszeren is megtanulhatunk játszani.

- KRESZ tanfolyam

Az online tanfolyamok terén igazából csak a képzeleted szabhat határt. Csak gondold ki, hogy milyen területen szeretnéd magad fejleszteni, és nagy valószínűséggel találsz majd hozzá illő online tanfolyamot a világhálón. 

És ami nagyon fontos. Merj belevágni! Merj kipróbálni valami újat! A legtöbb online tanfolyam esetében ugyanis gondolnak az elégedettségi garanciára is, ami azt jelenti, hogy ha nem azt kaptad, amit vártál a tanfolyamtól, akkor visszatérítik a befizetett tanfolyam díjat. Ennek persze érdemes előre utána nézni.

Szponzorált cikk

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés