Barion Pixel

Milyen panaszok esetén segíthet egy McKenzie terapeuta?

2023.04.17.

A McKenzie terápia többféle panasz esetén is hatékonyan alkalmazható. Az MTD módszert már 30 éve alkalmazzák a világ számos országában, így Magyarországon is. A kezeléseket csak nemzetközi vizsgával rendelkező terapeuták végezhetik.

Mely panaszok esetén segíthet a McKenzie terápia?

A terápiát hatékonyan alkalmazhatjuk az alábbi tünetek, betegségek során: isiász, ízületi fájdalom, derék merevség, nyaki fájdalom, láb bizsergés és zsibbadás, sajgó fájdalom a könyökben vagy a térdeknél.

Mi a módszer lényege?

A McKenzie módszer hatékony és személyre szabott kezelést takar és a könnyedén kivitelezhető gyakorlatokat otthon is lehet alkalmazni. A terápia segítségével a műtéti beavatkozásokat is el lehet kerülni és gerincbántalmak esetén is jó esélyünk van a gyógyulásra. A terápia előtt egy mechanikus vizsgálatot végeznek és megállapítják, hogy módszer alkalmas-e arra, hogy a problémát orvosolja, illetve itt döntik el azt is, hogy szükséges-e egyéb képalkotó vizsgálatot végezni. Ha a terapeuta mindent rendben talál, akkor egy kezelési tervet állít fel és különféle manuális fogásokat tanít meg a páciensnek, amelyeket otthon is el tud majd végezni. A gyakorlatsorok önállóan és könnyen kivitelezhetőek lesznek, így semmilyen fennakadás nem lesz az otthoni terápiák során. A McKenzie terápia menetéről a Gyógytornászom rendelő weboldalán olvashatsz még.

A fájdalmak alapján milyen csoportokba sorolhatók be a betegek?

A leggyakoribb a derangement szindróma. Ebben az esetben mechanikai okok akadályozzák az ízületek mozgását. A fájdalom bizonyos mozdulatok esetén tör ránk, amelyek hosszabb távon is enyhíthetők. Diszfunkciós szindrómáról akkor beszélhetünk, ha a szövetek letapadnak vagy megrövidülnek, esetleg hegesedés lép fel és ez okozza a működési zavart. Ez egy krónikus betegség, ezáltal a felgyógyulás is sokkal hosszabb ideig tart. A poszturális szindróma során az izmok, a szalagok és az ízfelszínek sérülnek, amelyet általában tartászavar okozhat. A helyes testtartás elsajátításával a panaszok megszűnhetnek.

Milyen eredményre számíthatunk?

A terápia helyes alkalmazásával megtanulhatjuk a megfelelő testtartást, csökkenthetjük a fájdalmat, megszüntethetjük a fájdalmak kisugárzását. Pár alkalom után már érezhető lesz a javulás, de a teljes gyógyulás időbe fog telni. A Gyógytornászom oldalon 5, illetve 10 alkalmas bérletek közül választhatunk, amely elegendő lesz arra, hogy a módszert elsajátítsuk. A bérletek ellenértékét SZÉP kártyával is ki lehet egyenlíteni.

Mit érdemes még tudni a terápiáról, mik az előnyei?

A terápia lehetővé teszi azt, hogy a gerincbántalmak okozta fájdalmakat gyógyszerek szedése nélkül csökkentsük. A személyre szabott kezelési tervnek hála nem fogunk függeni a terapeutától, hiszen mi magunk osztjuk be a szabadidőnket. Az MTD terápia legfontosabb része az oktatás, hiszen ezzel teszik elérhetővé mindenki számára az önterápiát. A gyakorlatokat igény esetén ki lehet egészíteni manuálterápiás kezelésekkel, amelyekről az oldalon pontosabb tájékoztatást is találunk.

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés