Barion Pixel

Gumicsizmák – a lábbeli, ami minden gyereknek szinte kötelező

2022.06.22.

A gyerek gumicsizma nem csak praktikus az esősebb időben, de rendkívül bájosan is áll a kicsiken. Ezért manapság már igazán széles kínálatban kapni belőlük rengetegféle verziót, ami szinte biztos, hogy elnyeri a csemeténk tetszését is.

Mihez viseljenek a kicsik gumicsizmát?

Tévedés, hogy a gyerek gumicsizma típusait csak akkor érdemes a csemeténk lábára húzni, ha esik az eső. Ez a lábbeli ugyanis nagyon sokféle más alkalomra is kiváló választás lehet a gyermekeink számára. A nyáron a gyakori záporok mellett akkor is elővehetjük, ha kertészkedni invitáljuk a nagyinál őket. Ilyenkor jól jön a sáros földön való járáshoz és a különféle kerti játékok közben. Hasonlóan praktikus, ha horgászni mennek a családdal, vagy éppen kirándulni vízpart mellé. Ezek az alkalmak minden évszakban előfordulhatnak, és bizony nyáron is nyugodtan hordhatóak, ha olyan épp a talaj hogy ezt megköveteli. Már pedig tóparton, vagy egy hétvégi horgászat alatt egyáltalán nem árt, ha a kicsiken gumicsizma van.

Hogyan válasszunk gumicsizmát a kicsiknek?

A gumicsizma kiválasztása hasonlóan történik, mint ha például egy bakancsot választanánk. Fontos, hogy a csizma ne legyen pontosan a lábhoz illeszkedő, legyen helye a lábnak picit mozogni. Ez sokkal kényelmesebb és a csúszós utakon is segíti a tapadást. Vagyis a legjobb, ha nem túl bő, és nem is túl szűk a csizma. Érdemes a talpakat is szemügyre venni, ha gumicsizmát választunk. Nem mindegyik gumicsizma rendelkezik ugyanis olyan talprésszel, ami például sáros földön is megállja a helyét. A sima talpúak inkább csak a városban jók, viszont ha olyan gyerek gumicsizmát szeretnénk vásárolni, ami univerzálisan használható akkor legyen barázdált annak a talpa. Az sem mindegy, hogy a talp milyen keménységű. Ha olyat szeretnénk, ami nem csúszik a legsárosabb terepen sem, akkor a mély barázdák mellett puhább talpú típusokat kell keresnünk, a keménység ugyanis a talp tapadását mutatja. Minél „puhább” a gumitalp, annál jobban tapad, viszont aszfalton jobban kopik, ezért ilyenkor azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen körülmények között fogják használni a leggyakrabban csemetéink.

Gumicsizmatrendek gyermekeknek

Régen kizárólag csak egyféle gumicsizmát választhattunk, azt is korlátozott színekben. Ugyanis ezt a típusú lábbelit hazánkban méltatlanul elhanyagolták a divat szempontjából, és kizárólag csak a funkcionalitása miatt árusították. Ezért a régi idők gumicsizmás gyermekei legfeljebb kék, fekete vagy sárga típusokat hordhattak. Ez néhány éve azonban igen csak nagyot változott. Gumicsizma színek és fazonok tömegei jelentek meg a kínálatban a legtrendibb kivitelben. Ez pedig manapság sincs másként. A CCC kínálatában nem csak pöttyös és különféle vidám mintás gumicsizmákat kapunk, hanem például az Action Boy márka jóvoltából még rinocérosz alakra formáltat is többek között. Vagyis olyan típusokat találunk, ami nem csak a mi tetszésünket, de a kicsik szimpátiáját is garantáltan elnyerik. Ráadásul a CCC üzleteiben fel is próbálhatják őket a kicsik, és ők maguk is kiválaszthatják nem csak offline, de online is a legjobb modelleket.

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés