Barion Pixel

Gyerekcipők iskolai sportoláshoz – hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

2022.04.20.

Testmozgás nélkül az egészséges életvitel elképzelhetetlen. Éppen sosem kezdhetjük el elég korán gyermekeinknek sem megtanítani mindezt. Ezt az oktatási rendszer is belátta, így tehát számtalan sportfoglalkozás elérhető csemetéink számára tanítás után az iskolában. Azonban egyáltalán nem mindegy ezzel milyen felszerelés mellett élnek gyermekeink. A legkritikusabb pedig ezek közül is a megfelelő cipő számukra.

Miért fontos az ideális sportcipő?

Csakúgy, mint a felnőttek esetében, a gyerekek számára is elengedhetetlen a megfelelő sportcipő kiválasztása, bármilyen sporttevékenységet is szeretnének űzni. A gyerek sportcipők esete sem különbözik tehát attól, amit sokat már nagyon jól tudnak. A megfelelő cipő kiválasztása több szempontból is kiemelten fontos, például a balesetek minimalizálása érdekében. Egy ideális gyerek sportcipő sportolásra lett tervezve, intenzív mozgáshoz, így garantáltan bírni fogja a strapát. Ellenben a sima utca cipőknek nagyon könnyen leválhat tőle a talpuk vagy elszakadhatnak, ami pedig fokozottan balesetveszélyes. Ezen felül a sportoláshoz tervezett darabok speciális talpszerkezettel bírnak. Például bármilyen terepen szeretne csemeténk futni, a lába a folyamat elengedhetetlen részeként folyamatosan a talajba csapódik majd. Ha a cipő talpszerkezete ezt nem tompítja, az még felnőttek esetében is komoly térd- és bokaproblémákat okozhat. Egy gyermek fejlődő csontszerkezetében pedig ennél is nagyobb károkat eredményezhet, ha nem választunk számára megfelelő lábbelit.  Így tehát a gyerek sportcipők kiválasztására még a saját magunknak vásárolt lábbeliknél is több figyelmet kell szentelnünk – másképp gyermekünk egészsége bánja.

Milyen sportcipőt válasszunk gyermekünknek?

A legfontosabb talán, hogy mindenképp a minőségi darabok közül válogassunk, amelyeket direkt sportolásra terveztek. A cipőnek rendelkeznie kell megfelelően párnázott talpszerkezettel, és az sem árt, ha csúszásmentes. A különféle márkák termékeinket az interneten akár egyesével is utána tudunk keresni, így bővebb leírást kaphatunk egy-egy sportcipőről. Ha például futócipőt vásárolnánk gyermekünknek, akkor meg kell néznünk, hogy milyen típusú terepre gyártották az adott lábbelit. Az ideális méret megtalálására is komoly figyelmet kell szentelnünk, hiszen pár centi eltérés is rendkívül sokat jelent ilyenkor. Ha a cipő nagyobb, mint gyermekünk lába, akkor a kicsi könnyen eleshet benne futkározás közben. Amennyiben ezekre a szempontokra gondosan odafigyelünk, csak utána jöhet majd a megfelelő dizájn kiválasztása. Ebbe érdemes bevonni csemeténket is, hogy valóban olyan lábbelit találjunk számára, ami az ő tetszését is elnyeri, tehát örömmel viseli majd. Fontos azonban, hogy megbízható helyről vásároljunk, mivel nagyon sok a hamisítvány a minőségi sportcipőkből a piacon. Az olyan nagyobb áruházak viszont, mint például a CCC, olcsón kínálnak számtalan különféle gyerek sportcipőt a termékeik között. A CCC példáján jól láthatjuk, hogyan is néz ki egy megbízható áruház, akár a weboldaluk, akár az áruházaikat nézzük. Feltétlen érdemes lehet tehát szétnézni a kínálatukban, ha minőségi sportcipőt keresünk gyermekünk számára.

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés