Barion Pixel

Összehasonlítás Kedvenceimhez rakom és értesítést kérek Intézmény igénylése

2000 Szentendre, Dunakorzó 5.
E-mail
Képzésforma:tanulócsoport

Az értékelésekből eddig gyűjtött pontok száma: Még nem kapott szülői értékelést, legyél Te az első!

A Szewa általános iskolás-korú, vegyes korosztályú gyerekek kb. 20 fős, demokratikus közössége, melyet hétfőtől péntekig, iskolaszerűen vehetnek igénybe.
A csoport teret ad az egyéni szabadság kibontakoztatásának, melyet a csoport tagjai -gyerekek és tanárok- a heti rendszerességgel tartott demokratikus gyűlésen, a fórumon keresztül (is) gyakorolnak. A résztvevők itt vitatják meg a közösség hétköznapjait érintő ügyeket, és itt hozzák meg a közös döntéseket.
A gyerekek a közösségben elfogadásban és megbecsülésben a saját útjukat járják, önbizalomra és magabiztosságra tesznek szert. A közösségi léten keresztül olyan készségeket fejlesztenek, mint a kommunikáció, az együttműködés, az empátia. Képessé válnak, hogy saját szabadságukat felelőséggel éljék meg és tiszteletben tartsák mások szabadságát is. A szabadság tehát nem azt jelenti, hogy mindent szabad!
A csoport legfőbb célja az egyénben rejlő értékek kibontakoztatása és a közösségi lét gyakorlása, csak ezeket követik a tanulmányok.
A gyerekek a felnőtekkel közösen határozzák meg a koruknak, érdeklődési körüknek megfelelő tanulási célokat. Ez arra sarkallja a gyerekeket, hogy az érdeklődési körüknek megfelelően tanuljanak, ami hosszútávon alapozza meg a tanulási motivációt.
A tanulásban a hangsúly a kutatáson, a felfedezésen, a tapasztalati tanuláson van.
A gyerekek szabadon választhatják meg, hogy részt vesznek -e az órákon. Az önkéntesség fenntartja és megerősíti a tudás elsajátítására való belső motivációt és az önálló tanulás képességét. Egyúttal lehetőséget teremt arra, hogy a tanulás alapja a gyermek természetes kiváncsísága maradjon, és örömmel vegyen részt a tanulócsoport életében.
A csoportban nincs felmérés, minősítés, osztályzás, hacsak a gyerekek nem akarják.
Mivel közösségünkben a fókusz nem az alaptanterv által megszabott tárgyi ismeretek átadásán van, ezért ezen tudás megszerzésében csak részben tudjuk segíteni a gyerekeket. A középiskolai felvételire való felkészülés szinte biztosan a csoporton kívüli plusz erőfeszítéseket kíván majd a gyerekektől (és szüleiktől), ehhez igyekszünk minden támogatást megadni (pl. magántanárok közvetítése, a délutáni különórákhoz helyszín biztosítása).
A gyerekek valamely iskolában magántanulói státusszal kell, hogy rendelkezzenek, hiszen a Szewa nem oktatási intézmény.
A Szewa a Duna partján működik, a gyerekek sok időt töltenek a szabadban. A Szewában a természet természetes.

Tovább...

Plakát nyomtatás: Mutasd meg az iskola eredményeit! Nyomtasd ki és tedd ki az eredményeket!

GoodID

Összehasonlítás Az iskola városában, kerületében található többi azonos képzést nyújtó iskolák összehasonlítása.
A távolság alapú keresésnél légvonalban számoljuk a távolságot.

Hasonló intézmények a közelben

Értékelések szülőktől, információk az intézménytől

  • Még nem érkezett szülői értékelés. Legyél Te az első!

Mondd el a véleményed! Értékeld az intézményt!

Cikkek

Tanfolyamok, képzések

  • Tanulócsoport (életkor: 6, 7, 8, 9, 10)

Támogatási lehetőségek

Ajánlások a közelben

Térkép

Képek és videók

Versenyeredmények Különböző országos és körzeti versenyeken elért eredmények; társadalmi, helyi közösség számára fontos díjak.

  • Még nem töltöttek fel adatot
Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés