Barion Pixel

A gyermekversek kiváló eszközök lehetnek a szorongás oldásában

2022.06.28.

A gyermekversek sok esetben lehetnek a segítségedre… Megnyugtatják a síró kicsiket, fejlesztik, tanítják őket, kapcsolatot teremtenek és tartanak fenn. Sikerrel alkalmazhatod  őket akkor is, ha a gyermeked félénk, visszahúzódó vagy éppenséggel agresszív és dacos.

A szorongás gyermekversek segítségével orvosolható

Annak felismerése, hogy valami a gyerekekkel nincs rendben sok szülőt kétségbe ejt. Ennek ellenére nem dughatod homokba a fejed -  még azelőtt érdemes közbelépned, még mielőtt a helyzet állandósulna.

A szorongás és a félelem már a gyerekek egészen korai életkorában is okozhat komoly tüneteket, ami nagymértékben befolyásolja a mindennapjaikat. Hatással lehet az óvodai beilleszkedésükre, a testi-lelki-szellemi fejlődésükre. 

Ha ezek a szorongásos zavarok kezeletlenek maradnak, akkor sokkal nagyobb az esélye annak, hogy felnőttként szorongásos és/vagy depressziós zavarban szenvednek majd. A gyermekversek fantáziavilága támogatást nyújthat abban, hogy le tudják győzni ezeket a bénítólag ható félelmeket.

Mi mindentől félhetnek a kicsik?

A félelmet keltő dolgok életkoronként eltérőek lehetnek:

 

Hogyan lehet felismerni, hogy a gyermeked szorong? 

Nagyon sok olyan jel van, ami egyértelműen utalhat a félelemre és a szorongásra:

 

Szorongásoldás otthon: gyermekversekkel, játékokkal

A szorongások oldásában a leghatékonyabb segítséget a szeretet, a mozgás, a játék, a gyermekversek, és a mese jelenthetik - ezek akár külön-külön is gyógyító erővel rendelkeznek.

Ahhoz, hogy a gyerekek lelki egyensúlyát meg tudd teremteni elengedhetetlen a kiszámíthatóság, az érzelmi biztonság, a játék és mozgás. Néhány megszívlelendő tanács:

Ne feledd: a szorongás megszüntetésének hasznos eszközei a gyermekversek lehetnek. Élj vele te is! 

Fizetett cikk

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés